Kindercoaching

kindercoaching coach kind lekker in je vel emoties faalangst onzeker bang pesten

Je mag zijn zoals je bent!

Veel kinderen hebben dit gevoel niet. Ze hebben het gevoel er niet bij te horen, anders te zijn dan anderen, niet weten wie ze werkelijk zijn of waarom ze bepaalde dingen zo doen. Er zijn zoveel redenen te bedenken waardoor kinderen niet lekker in hun vel kunnen zitten.

Hoe leg je als kind uit wat er in je omgaat als zelf niet eens begrijpt wat er allemaal gebeurd. Het valt dan ook niet mee om als ouder onze kinderen te bereiken en ze hierin te helpen.

Soms weet een kind zich geen raad met zichzelf. Begrijpt niet waar emoties of gedrag vandaan komt, het uit zich in frustratie, boosheid, onzekerheid of zelfs terug getrokken. Vaak worden deze kinderen als lastig ervaren en worden hierop afgerekend door hun omgeving.

Gedurende mijn coachsessies besteed ik veel aandacht aan het opbouwen van vertrouwen. Als er voldoende vertrouwen is dan komt de rest komt vanzelf. Voor ieder kind gelden eigen tijdslijnen hierin.

 

 Beelddenkers

Veel kinderen zijn beelddenkers, dit is de rede dat ik met zoveel mogelijk beeldmateriaal werk en zo min mogelijk woorden gebruik. Voor een kind werkt het een stuk eenvoudiger om iets over een plaatje te vertellen dan antwoord geven op een vraag.

Daarnaast geeft de keuze die een kind maakt bij het uitzoeken van bepaalde plaatjes al heel veel informatie. Kinderen vinden het leuk om op deze wijze samen te werken.

Kindercoaching/kindercoaching-kind-coach-pony-hond-beelddenken-aandacht-kind-staat-centraal-in-je-kracht-staan-kindergeluk-pesten-angsten

 

Dieren als hulpcoach

Ik zet graag dieren in tijdens een coachsessie. Dieren hebben een rustgevende werking op kinderen. Door dieren te aaien, borstelen of met ze te spelen komt een kind tot zichzelf. Ze zijn in staat om dingen te vertellen die ze normaal gesproken erg lastig vinden. Ik verbaas me altijd weer hoe goed dieren in staat zijn om de kinderen aan te voelen en soms zelfs troost te geven.

Het kan kinderen ook goed over hun angst heen helpen en ze krachtiger te maken.

Ook tijdens een kennismakingsgesprek wordt het ijs snel gebroken als er dieren bij aanwezig zijn.

Mocht een kind het echt heel spannend vinden dan geven we de dieren een dagje vrij.

  hond coach kind kindercoach faalangst emoties pesten concentratie geen grenzen kunnen stellen hulp scheiding