4ward coaching

Ontdek wie je bent en volg je eigen pad

Paardencoaching

 paard paardencoaching coaching met paarden coaching

Coaching met inzet van paarden hoe werkt dat?

 Ik kan me voorstellen dat dit veel vragen oproept, hoe kan een paard nou een bijdragen leveren aan een coachsessie?

Het is eigenlijk heel eenvoudig, Paarden zijn van nature heel nieuwsgierig, ze zullen dus snel naar je toekomen en zullen aanvullen wat jouw energie is. Paarden zijn kuddedieren en vluchtdieren, het is dus belangrijk dat ze goed kunnen aanvoelen wat er binnen de groep speelt, is iedereen in orde of heeft iemand aandacht nodig.

Paarden zijn daarnaast oordeelloos waardoor ze snel je vertrouwen winnen en je op je gemakt laten voelen. Dit helpt weer om zo dichter bij je gevoel te komen. Het is namelijk helemaal niet zo vanzelfsprekend dat we bij ons gevoel kunnen.

Mensen zijn instaat om bepaalde gevoelens te onderdrukken. Het onderdrukken van deze gevoelens leiden niet tot een oplossin. Paarden zijn dus in staat om ons te spiegelen en zo aan te geven wat er van binnen bij jou speelt. Het paard laat jouw werkelijke ik van binnen zien. Op deze manier worden jouw belemmeringen zichtbaar en kun je ze los laten, los laten van zaken die niet bij jou horen of die niet van jou zijn, oude gewoontes die je bent blijven doen omdat je niet beter wist. Hoe fijn is het om deze gewoontes, dit gedrag te kunnen loslaten en te gaan doen waarmee jij in je kracht komt te staan.

Met loslaten ontstaat er veel ruimte voor jou werkelijke IK!

Ik zelf werk graag met dieren, vooral omdat dieren haarfijn je gevoel kunnen aanvoelen. Het inzicht wat ze hierbij geven vind ik fascinerend maar ook hoe mooi het is om te zien dat ze troost bieden op het moment dat dit nodig is.

 

Kinderen en paarden

Het werken met paarden heeft zich op vele fronten al bewezen. Bijv. voor kinderen met autisme of ADHD, deze groep kinderen hebben veel baad  bij het inzetten van paarden. Kinderen vinden rust en ontspanning bij paarden waardoor ze instaat zijn om dichter bij zichzelf te komen en de rust inzich zelf te ondekken. Op een luchtige, ontspannende wijze wordt er aan de ontwikkeling van het kind gewerkt.

 

 

Team coaching

Niet alleen voor individuele coaching maar ook voor teamcoaching kunnen paarden worden ingezet. Paarden laten zien op welk onderwerp het meest energie op zit.

Door middel van het paard zal inzichtelijk worden hoe onderlinge verhoudingen en de samenwerking binnen de groep verloopt. Thema's waaraan je kunt denken zijn samenwerking, leiderschap en communicatie plan van aanpak etc.

Het doel is dat het team de ervaringen die tijdens deze dag in praktijk zet waardoor de onderlinge samenwerking en communicatie verbeterd kan worden.